Härliga nyheter hos Blomsterlandet 2023

Att odla egna snittblommor har blivit allt mer populärt, och att ha en egen rabatt med sommarblommande lök- och knölväxter är bland det härligaste du kan tänka dig om du gillar maffiga intryck i trädgården. Bli inspirerad med ett urval från buketten av nyheter i Blomsterlandets nya sortiment för 2023.

Knölar- och lökväxter är ett exotiskt inslag i trädgården som ofta trivs i både kruka och rabatt. De är fleråriga växter som kan tas i vila när frosten kommer och sedan drivas upp igen på våren från år till år med en rikligare blomning ju äldre de blir. Bland Blomsterlandets nyheter finns många spännande nykomlingar i sortimentet som blir tillgängliga för beställning från och med v 9 2023 (främst i Blomsterlandets e-handelsstortiment).

Dahlia – sensommarens primadonna
Dahlian är en spektakulär sensommarblomma som finns i mängder av olika varianter, storlekar och färger. De blommar ofta rikligt ända fram till frosten och gör sig bra som snittblomma.

Blomningstid: juli-oktober
Läge: sol-halvskugga, utekruka och rabatt
Höjd: 40-140 cm

Bolldahlia “Ilse”
Pompondahlia “Kasagi”
Dekorativdahlia ‘Meteorite’

Gladioler – glamour på högrest stjälk
Gladiolen är en lättodlad knölväxt med stor lyxkänsla som vill planteras på en väldränerad och någorlunda vindskyddad plats. Blommorna slår ut efter varandra på den långa stängeln vilket ger en lång blomningstid. Övervintras som dahliaknölar.

Blomningstid: juli-augusti
Läge: sol-halvskugga i rabatt och utekruka (dvärggladiol)
Höjd: 50-110 cm

Storblommig gladiol ‘Guinea’

Ferraria – en spännande raritet
Fascinerande knölväxt i chokladbrunt och vanilj som är vildväxande i Sydafrika. Ferraria är en robust och tålig knölväxt som blommar hela sommaren.

Läge: sol-halvskugga i kruka ute eller inne
Blommar: juni-augusti
Höjd: 35-45 cm

Ferraria Crispa

Doftpion – väldoftande drottning
Oftast köper man krukodlade pioner under odlingssäsongen, men nu kan Blomsterlandet även erbjuda barrotade luktpioner som enkelt skickas med posten och förvaras svalt och mörkt tills det är dags för plantering när frostrisken är över.

Läge: sol-halvskugga i rabatt med mullrik, genomsläpplig jord.
Höjd: 70-110 cm
Blommar: juni-juli

Paeonia Alertie

Läs mer
https://www.blomsterlandet.se/

Relaterade artiklar