Nöjespark

Gröna Lund storsatsar på magisk vinter

Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och har sedan sent 1800-tal lockat karusellsugna besökare till Djurgården i Stockholm. I år tar nöjesparken ytterligare ett steg mot att bedriva verksamhet året runt och lanserar vinterupplevelsen Winter Wonderland.

Från 2 december till 8 januari är parken öppen för besökare som vill uppleva ett magiskt vinterlandskap med åkattraktioner, sagoland och Urban afterski. Winter Wonderland erbjuder något för både stora och små och är en av Gröna Lunds största satsningar någonsin.

Flera områden

Parken kommer vara uppdelad i tre olika områden för att alla ska hitta något att göra. Lilla Området är till för de lite mindre besökarna där de får chansen att uppleva en sagovärld inspirerad av Alice i Underlandet och Narnia. På Stora Området kan adrenalinsuget stillas med vinteröppna åkattraktioner och nya aktiviteter– bland annat pulkabacken Snowglide som byggs upp framför Stora Scen. Sist men inte minns görs Tyrolerområdet om till en stor afterski med hotshotbar, DJ och veranda under dagen och maxas på kvällstid med den urbana afterskin SnowRider.

– Med Winter Wonderland skapar vi en helt unik och magisk vinterupplevelse som man aldrig tidigare upplevt. Hela Gröna Lund kommer bada i magisk belysning och det blir fullspäckat med både åk och spännande vinteraktiviteter för alla åldrar, från de allra yngsta barnen till de after-skisugna vuxna, säger Magnus Widell, vd på Gröna Lund, i ett pressmeddelande från Gröna Lund.

Relaterade artiklar