Göinge Smides-montage

Göinge Smides-montage designar trivsel 

Golvglasluckan som visar upp din vinkällare är ett konstverk som blivit en populär och lyxig detalj i många stilmedvetna hem. Imponera på dina gäster med den vackra inredningsdetaljen i svart lackerad stålplåt och härdat laminerat glas som exponerar din vin-kollektion. Göinge Smides-montage har alltsedan 1989 tillverkat allt från konst-, design- och fastighetssmide och tar gärna fram specialdesignade smiden efter kunders önskemål.  

Skapar trivsel

-Vinluckan kom egentligen till av en slump för 15-20 år sedan, säger grundaren och ägaren Lars-Anders Bengtsson och berättar: Jag var hemma hos en företagskund som behövde hyllor och annat i ett gammalt torp. I köket där fanns en källarlucka, och då uppkom idén att göra en glaslucka. Sen hände inte så mycket på många år tills jag för sex år sen var hos några bekanta som hade ett torp i Blekinge skärgård. De hade en trälucka i köksgolvet och då visade jag dem foton på mitt tidigare arbete. De blev helsålda på idén. Han är också en riktig matnörd och hade budgeterat för värsta gasspisen, men han steppade ner för att få in luckan i budgeten. Jag började marknadsföra vinluckan efter det, och sen har det rullat på. Nu är det min främsta produkt. 

Bingo Remér hyllar vinluckan 

Ett genombrott för marknadsföringen av vinluckan kom när Bingo Remér uppmärksammade den, och efter det har den också synts i Bingos kanaler och även i inredningsprogrammet Grand Design. 

-Det var min yngsta grabb Filip som följde Bingos instagramkonto. Där hade Bingo inredningsplaner och då syntes några plåtluckor i golvet. Filip skickade bilder på vinluckan varpå Bingo hörde av sig och beställde en vinlucka till sitt sommarhus utanför Vaxholm, säger Lars-Anders och berättar att det var Bingo som tjatade på honom att ha standard-storlekar. 

-Jag hade ursprungligen bara tänkt ha skräddarsydda mått på luckor. Det finns ju inte två likadana hål. Men jag insåg snart fördelen med standardiserade mått när en kund hörde av sig och tyckte åtta veckor var lång leveranstid på skräddarsytt. Då sa jag att jag fått en lucka åter då det var felbeställning där måtten inte stämde. Jag tar den, sa han direkt. Idag gör jag både skräddarsytt och erbjuder två standardmått. Jag säljer ungefär 80% standard, och när folk renoverar är de heller ej så låsta till mått, säger Lars-Anders. 

Vinluckan i Bingo Rimérs hem i skärgården

Odlingskärl till vårträdgården 

I verkstaden tillverkas även odlingskärl i cortenplåt efter beställning som används som en populär detalj i trädgården. De är lätta att använda, håller hög och hållbar kvalitet, lämpar sig för många olika typer av växtlighet och odling samt passar in i alla typer av trädgårdar. 

Ett odlingskärl kan användas för odling i den egna trädgården eller i allmänna trivselutrymmen som parker m.m. Det finns olika standardstorlekar som man kan välja mellan beroende vad som passar in i trädgården. De har ökat i popularitet och hittas allt oftare i trädgårdar som både en snygg och praktisk detalj. 

Designar trivsel 

“Vi designar trivsel” är företagets motto och beskriver känslan man vill förmedla till sina kunder. 

-Jag har hållit på i 33 år och arbetat själv sedan 2013. Jag tror så starkt på min idé att jag inte vill släppa den och hittills har det gått så bra att jag vill fortsätta och se vart det bär av, säger Lars-Anders avslutningsvis. 

www.goingesmide.se  

Relaterade artiklar