Inredning & Trädgård

Ge ditt hem personlighet med gröna växter

När allt är grått och trist ute är gröna växter ett bra och enkelt sätt att tillföra liv och färg till sitt hem. Dessutom kan växter både rena luften från skadliga ämnen och tillföra sure och fukt till torra inomhusmiljöer. För att göra det hela ännu bättre kan du dessutom främja miljön på det stora hela genom att köpa krukväxter som är odlade i Sverige – håll koll efter märkningen Från Sverige.

Blomsterfrämjandet, en branschorganisation vars vision är att inspirera och sprida information om svenskodlade blommor, tipsar om lättskötta gröna växter som sprider blomsterglädje och personlighet i hemmet medan man väntar på vårens intåg.

Aralia

Aralian – en lättskött krukväxt som trivs bäst i indirekt solljus och som inte kräver så mycket vatten. Aralian kommer ursprungligen från Japan och finns i sorter med både helgröna och brokiga blad.

Monstera till vänster och gullranka i mitten

Monstera – en maffig favorit som kräver sin plats med sina stora blad. Trivs ofta en bit in i rummet. Låt monsteran torka upp lite emellan vattningarna och duscha den gärna varannan månad.

Gullranka – en klassisk krukväxt som gärna slingrar sig över ett fönster eller hänger från en hylla. Tålig och lättplacerad!

Ormbunke

Ormbunke – en av de mest luftfuktande och luftrenande växterna! Vill gärna stå ljust och inte torka ut för mycket.

Så trivs dina gröna växter:

  • Många gröna växter trivs ljust men inte i full sol.
  • Placera inte växten över ett element då det riskerar att bli både för varmt och för torrt.
  • Spraya bladen lätt några gånger i månaden för att tillföra fukt.
  • Ge växtnäring några gånger per månad från vår till höst och plantera gärna om växten en gång per år.

Källa
Bilder: Blomsterfrämjandet

Relaterade artiklar