Biograf

Filmstaden storsatsar i Uppsala City med en ny toppmodern biograf klar 2024

Uppsalaborna har verkligen något att se fram emot ifråga om mys i biomörkret. Den helt nya biografen får 13 salonger, varav en IMAX®-salong (Sveriges tredje). Samtliga salonger har sköna ställbara recliner-fåtöljer och i foajén kan gästerna mingla i en bar.

– Uppsala är en fantastisk biostad och vi är så glada att nu kunna möta marknadens önskan om en central, riktigt lyxig och toppmodern biograf med IMAX®-salong i Uppsala, säger Helena Eklund, Commercial Director på Filmstaden Northern Europe.

Biografen kommer att stå färdig 2024, och är nu under uppförande i hörnet Dragarbrunnsgatan/Klostergatan där den befintliga fastigheten byggs om från grunden. Nya Filmstaden Uppsala byggs i tre våningsplan och får 13 salonger med totalt 869 recliner-fåtöljer. Det är Filmstadens första biograf som utöver den moderna tekniken får dessa bekväma och lyxiga recliners i samtliga salonger. Recliner-stolar är ställbara skinnfåtöljer designade för maximal komfort. Dessutom ska gästerna kunna mingla före och efter filmen i en bar- och café-del. Där kommer man att kunna äta en lättare matbit och ta något att dricka i en mysig ombonad miljö som ska bidra till helhetsupplevelsen.

Att se film i IMAX® är det absolut mest storslagna man idag kan uppleva på bio, och en titt in i framtidens biosalong. Superskarpa bilder på en jätteduk tillsammans med ett massivt ljud som känns i hela kroppen ger det optimala formatet för dagens, och morgondagens storfilmer. Den teknik som används i Uppsalas salong kommer att vara IMAX® with Laser, vilket är en banbrytande projektorteknik och ett 12-kanaligt ljudsystem vilket ger en känsla av att man som åskådare befinner sig mitt i handlingen i filmen.

www.filmstaden.se

Detta är IMAX®:
• Projektorer som ger intensiva färger och kristallklara, högupplösta bilder för en mer intensiv upplevelse och realistisk känsla.
• Ett kraftfullt 12-kanaligt ljudsystem för massivt, ”3-dimensionellt” ljud (immersive sound).
• Stora, välvda filmdukar och en utvidgad bildyta (visar 26% mer av filmen).
• IMAX DMR®, en teknik för digital efterbearbetning av filmer för att omvandla dem till IMAX-formatet med bästa bildkvalitet och ljud.
• Biografsalonger med stark lutning, så kallad gradering, för att alla besökare ska ha perfekt sikt.

Byggnationen sker i samarbete med hyresvärden Uppsala Akademiförvaltning och står klar 2024.

Filmstaden storsatsar i Uppsala City med en toppmodern biograf och Sveriges tredje IMAX®- salong.
Relaterade artiklar