Uppsala näsets

Ett härodlat, hemlagat och hållbart utflyktsmål året om

Näset Gröna i Knivsta utanför Uppsala är mer än bara en vacker trädgård med café och odlingar. Här kan man också boka in gruppen eller företaget på ett skräddarsytt event. Nu är dessutom Näsets Gröna nominerade till Stora Turismpriset 2022.

– Region Uppsala har i år valt att nominera Näsets Gröna, då vi anser att de bidrar till nytänkande och innovativ utveckling av besöksnäringen. Hållbarhetskoncept är en röd tråd genom hela verksamheten, särskilt den miljömässiga hållbarheten. Näsets Gröna har under åren utvecklats till ett utflyktsmål snarare än bara en trädgård och kafé, säger Lotta Samuelsson, besöksnäringsstrateg på Region Uppsala, i ett pressmeddelande.

Vinnare av priset kommer att utses den 30 november. Oavsett hur det går är Näsets Gröna en oas av stillhet och ro med utsikt över växtlighet och sjö. Här sker också många möten människor emellan i det uppskattade och välbesökta kaféet där det serveras hemgjorda drycker och ett stort utbud av hembakat utsökt fikabröd. Den fantastiska trädgården med fossilfria kretsloppsodlingar erbjuder fräscha klimatsmarta grönsaker och självplock av sommarblommor. Även försäljning av härodlade plantor. Till utflyktens attraktioner hör även Handelsboden med ägg, honung, inläggningar, äppelmust med mera samt köks- och trädgårdsnära grejer och allehanda ting och presenter.

www.nasetsgrona.se

Källa text: via.tt.se/pressmeddelande/region-uppsala-nominerar-nasets-grona-till-stora-turismpriset-2022?publisherId=3235664&releaseId=3331129&lang=sv

Näsets Gröna, nu nominerade till Stora Turismpriset.
Relaterade artiklar