DellenMejeriet

DellenMejeriet – ditt lokala mejeri i Hälsingland  

DellenMejeriet startade 2017 och är idag ett av Hälsinglands största mejerier. 
Här tillverkas dagligen mjölk, grädde, fil, yoghurt och ostar av högsta kvalité.  

 
– När vi startade produktionen våren 2017 fanns det inget lokalt mjölkmejeri i närheten. 
Vi ville göra det på en lokal nivå i Hälsingland och för att ha närmare anknytning till mjölkbönderna. Vi vill ha en levande landsbygd och då behöver vi ha fler mjölkbönder kvar. För oss är det viktigt att kunna gynna landsbygden för att bevara en biologisk mångfald, säger Elisabeth Löfstrand, delägare av DellenMejeriet.  
 
Utöver att tillverka mjölkprodukter hämtar DellenMejeriet mjölk från åtta producenter i Hälsingland. Målet är att vi inte ska vara den enda aktören på marknaden utan att vi ska finnas som ett alternativ. De jobbar även på att utveckla sitt sortiment. Det senaste som tillkommit är mozzarella och grillostar.  
 
– Vi har påbörjat ett samarbete med Frägsta Mejeri som gör grillostar åt oss, även svensk mozzarella vilket är exklusivt, det är inte många som gör svensk mozzarella.  
 
Växtbaserade förpackningar  
 
DellenMejeriet är stolta över att bli först i världen med att använda miljömärkningen Svanen på ett komplett produktsortiment genom att börja leverera samtliga av deras mejeriprodukter i förpackningar tillverkade av enbart växtbaserat material.  Genom ett samarbete med TetraPak kommer alla mejeriförpackningar framöver levereras i den nya förpackningen TetraRex Biobased vilket bidrar till att minska användningen av fossila material. 
 
– TetraPak har levererat förpackningar till oss sedan starten 2017 och när de presenterade sin nya TetraRex BioBased blev valet självklart för oss. Pappen är gjord av svensk skog och både lamineringsplastfilmen och korken kommer från växtbaserad plast, utvunnen av sockerrör.  

 
Populära produkter  
 
DellenMejeriets produkter finns att köpa i hela Hälsingland och är väldigt populära.  
De samarbetar även med restauranger och några privata förskolor och hoppas på ännu fler samarbeten framöver.  
 
–  Vår vispgrädde och lantmjölk är oerhört populär och omtyckt. Vår storsäljare och motor är mellanmjölken som även ger oss möjligheten att utvinna mycket grädde. 
Vi hoppas på att vara ett självklart val för konsumenter i Hälsingland. 
Mer lokal matproduktion tycker jag ger konsumenten chansen att bidra till en levande landsbygd. Även är det extra roligt när vi får studiebesök från elever och får visa upp vad vi gör och vilket näringsliv det finns på hemmaplan.

Dellenmejeriet.nu

Relaterade artiklar