Östersund

Cykelfest i Östersund skall locka både nyfikna och vana cyklister

Den 25 juni till 2 juli anordnas Östersund Cykelfest för första gången. Syftet är att erbjuda såväl vana cyklister som noviser att upptäcka naturen och omgivningen på ett fartfyllt och roligt sätt.

– Vi hoppas att fler ska upptäcka cyklingen som fritidsintresse och ta chansen att prova nya platser under veckan. Den som inte varit här i Fugelsta tidigare kommer att kunna följa med på guidade turer. Den som däremot är van att hitta sina vägar med GPS och har lite kartvett kan välja stigar utifrån sin nivå, säger den flerfaldiga VM-medaljören i MTB-orientering Cecilia Thomasson, som varit med att utveckla Fugelsta-Fursteli cykelstigar i Marieby.

För alla åldrar
Under veckan kan man prova på allt ifrån guidade turer på skogsstigar till motionslopp för mountainbike och aktiviteter för downhill-cykling.

Martin Björnwall är en av eldsjälarna bakom Brunflo Bike Park som sedan 2016 är en välbesökt cykelarena som är öppen för alla under barmarkssäsongen.

– Cykelfesten är ett bra och roligt tillfälle att träffa andra cyklister, få tips och bli lite peppad. Många som håller på med cykling har startat och tränat här på Brunflo Bike Park. Här finns även svårare partier och hopp som inte är för nybörjare, men då går det att välja enklare vägar förbi. Det är alltid folk här men aldrig trångt, förklarar han.

Veckan avslutas med en deltävling i SWE-Cup Enduro på Frösön.

– Målet är att det här ska bli ett återkommande koncept som stärker Östersund som cykeldestination innan sommarsäsongen drar i gång på allvar, förklarar Lina Lif på Destination Östersund.

Se program: https://visitostersund.se/ostersund-cykelfest/

Källa

Relaterade artiklar