Bästa sättet att ta dig till fjällen: utan bil

Njut av fjällvandring, storslagna cykelupplevelser, vattenfall, friska bad och god mat. Den svenska fjällvärlden erbjuder magiska upplevelser och nu blir resan dit ännu enklare. 

Att utforska och njuta av fjällvärlden har för många varit en given sommaraktivitet: oavsett om det är vandring, cykel, paddling eller bara jakten på lugnet. För den med bil har hela fjällvärlden stått tillgänglig. Men allt fler väljer att ta tåget: det går snabbt, är miljövänligt, bekvämt och praktiskt. Oavsett om du har körkort eller inte. Och nu tar du dig smidigt till ännu fler fjälldestinationer, bland annat Vemdalen och Funäsfjällen

En större fjällvärld
Möjligheterna med tåg har alltid varit många – nu är de ännu fler. Tillsammans med Snälltåget satsar Vemdalen och Funäsfjällen på tågtrafik och transfer till sina destinationer under perioden 19/7-13/8. Du stiger ombord på kvällen och är framme på morgonen, redo att njuta av fjällen. 

Ett bekvämt sätt att resa på

Vakna, redo för äventyret
Nattåget mot fjällen avgår onsdagar och lördagar eftermiddag/kväll från Malmö via Lund, Hässleholm, Alvesta, Nässjö, Linköping, Norrköping, Stockholm och Uppsala och du ankommer nästa morgon till Östersund och därifrån går transferbuss till Storhogna Högfjällshotell, Vemdalsskalets Högfjällshotell, Funäsdalens busstation och Ramundberget, fjällgården.

Lätt att komma hit – lätt att komma ut
Vemdalen, Storhogna & Funäsfjällen med Funäsdalen & Ramundberget erbjuder alla sina unika och lättillgängliga upplevelser: Allt från njutbara spavistelser till cykelparker med flowtrails, flera storslagna vattenfall och vandringar upp på fjälltoppar. Det gör det lika enkelt att komma till – som att komma ut på fjället och bara njuta av naturen och upplevelserna.

Upplev fjällen

Ta med 100 liters-ryggan eller MTBn
På Snälltåget och transfern så kan du även ta med dig cykeln, oavsett hur du vill njuta av fjällen är det enkelt att ta med din egen utrustning. Vill du ha det ännu bekvämare? Hyr cykel på plats. 

Läs mer om sommarens tågturer till fjällen här!

Relaterade artiklar