Astrid Lindgrens Värld investerar 30 miljoner kronor i Mattisskogen

Astrid Lindgrens episka berättelse om Ronja Rövardotter är en älskad klassiker och ständig favorit hos både barn och vuxna. Under 2024 får den nya storsatsningen om Ronja Rövardotter premiär på strömningstjänsten Netflix.

I Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby är företagsledningen övertygad om att Ronja Rövardotters popularitet kommer öka ännu mer i och med den nya filmatiseringen. Därför utvecklas nu Mattisskogen och borgområdet till kommande säsong. Hela 30 miljoner kommer läggas för att förbättra upplevelsen och inte minst antalet sittplatser, som nästan fördubblas från dagens 650 till hela 1200 platser.

– Jag är väldigt glad över att vi nu äntligen tagit steget att förbättra ett av våra mest älskade områden i Astrid Lindgrens Värld. Gästerna kommer känna igen miljöerna som vi bygger upp delvis från nya filmatiseringen även om vi alltid utgår från boken när vi skapar miljöerna i parken, säger Joacim Johansson, vd Astrid Lindgrens Värld.

Den 17 maj 2024 slår Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby upp portarna för säsongen. Då får gästerna träffa Ronja Rövardotter och följa med i hennes äventyr med rövare, rumpnissar och vildvittror. Under högsäsong spelas här fyra föreställningar om dagen.

https://www.mynewsdesk.com/se/astrid-lindgrens-varld/pressreleases/astrid-lindgrens-vaerld-investerar-30-miljoner-kronor-i-mattisskogen-3293319

Relaterade artiklar