Bokmässa

Angereds bokmässa kommer tillbaka för femte gången den 6 maj 2023

Efter ett års paus kommer Angereds bokmässa tillbaka för femte gången den 6 maj 2023. Jubileet kommer att firas med ett ännu mer välfyllt program än tidigare år som sträcker sig ut över nordöstra Göteborg.

–Vi ser fram emot att ha en bokmässa där människor får trängas bland bokbord och där vi kan vimla med alla fantastiska författare och besökare igen, säger Madde Lundin, projektledare Angereds bokmässa.

Intresseanmälan för medverkande öppnar

Nu är intresseanmälan för medverkande till 2023 års upplaga av Angereds bokmässa öppen. Mässan hålls den 6 maj och anmälan är öppen till och med den 8 januari 2023. Du kan medverka genom att till exempel läsa en egen text, ha ett bokbord, hålla i en workshop eller ett samtal. Mer information om medverkan och anmälningsformuläret hittar du i länken nedan.

En unik bokmässa

Angereds bokmässa är en litterär arena för skrivande personer, etablerade och oetablerade, i Angered och andra förorter. Bokmässan syftar till att lyfta litteraturen och poesin i förortsområden och spegla litteraturens och samhällets mångfald. Bokmässan inspirerar och skapar en plattform för skrivande personer, samt ger författare och litteraturaktörer möjligheten att nå en ny publik. Angereds bokmässa bygger på ett ideellt initiativ och tar litteraturen till medborgarna för att göra den tillgänglig för fler. Därför är det också gratis att medverka och att besöka bokmässan.

– Det som gör bokmässan speciell är att det är en stor litterär arena utanför stadskärnan där författare och poeter från förorten står i centrum. Det finns inget liknande i Sverige och det är sällan, för att inte säga aldrig, denna typ av arrangemang finns någon annanstans än i centrum, säger Madde Lundin. Det gör att litteratur, läsande och författarskap endast förknippas med stadskärnan och de människor som bor där. Det spär på den ojämlikhet som finns i vår stad och skapar sår inför framtiden. Genom att skapa en återkommande bokmässa utanför stadskärnan visar vi att litteratur och läsning är viktigt och en självklar del även i förorten, fortsätter hen.

www.mynewsdesk.com/se/goteborgs-bibliotek-kulturhus/pressreleases/angereds-bokmaessa-firar-fem-aar-och-oeppnar-nu-intresseanmaelan-foer-medverkande-3213249

Relaterade artiklar